Acest site este finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021. Proiect NAS-EVAL.
Strategia Națională Anticorupție 2021-2025
  • Acasa Știri Forumul Global OCDE Anticorupție și Integritate

Forumul Global OCDE Anticorupție și Integritate

În perioada 30 -31 martie 2017 a avut loc, la Paris, Forumul Global Anticorupție și Integritate al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, pe tema „În interes public: ridicarea integrității la standarde mai înalte”

Forumul Global OCDE Anticorupție & Integritate este evenimentul public, organizat la nivel mondial, ce abordează teme legate de integritate și lupta împotriva corupției, reunind comunități politice relevante, precum și sectorul privat, organizațiile societății civile și mediul academic.

Principalele caracteristici ale forumului sunt globalitatea, multidisciplinaritatea și inovația. Așadar, forumul este o platformă ce asigură un dialog la nivel global privind cele mai bune practici în materie de integritate și luptă împotriva corupției. În cadrul acestuia sunt abordate mai multe perspective asupra integrității și luptei împotriva corupției dintr-o varietate de discipline academice, precum științele sociale, științele economice și cercetarea comportamentală. Prin colectarea, la nivel global, a informațiilor privind integritatea și lupta împotriva corupției, abordând provocările contemporane, sunt avansate noi politici cu privire la aceste materii.

Scopul acestui eveniment a fost de a:

  • Stimula concurența loială și creșterea economică;
  • Reduce inegalitatea;
  • Asigura condiții de concurență echitabile pentru mediul de afaceri;
  • Menține interesul public în procesul de elaborare a politicilor;
  • Promova încrederea în guvern și în activitatea politică.

Panelul privind strategiile anticorupție pentru întreprinderile mici și mijlocii, ce a avut loc în cea de-a doua zi a evenimentului, a inclus și un vorbitor din România.

 

Working together for a green, competitive and inclusive Europe