Acest site este finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021. Proiect NAS-EVAL.
Strategia Națională Anticorupție 2021-2025
  • Acasa Comunicate Sondaj pentru profesioniștii din domeniul achizițiilor

Sondaj pentru profesioniștii din domeniul achizițiilor

Sondaj pentru profesioniștii din domeniul achizițiilor

Contextul proiectului și al sondajului

În cadrul proiectului "Sprijin în implementarea cadrului de integritate și anticorupție în România, inclusiv reducerea riscului de corupție în achizițiile publice", OCDE va realiza un sondaj în rândul funcționarilor care lucrează în domeniul achizițiilor publice.

Proiectul este finanțat prin intermediul Instrumentului de Sprijin Tehnic al Uniunii Europene și este implementat în cooperare cu Direcția Generală pentru Sprijinirea Reformei Structurale (DG REFORM) a Comisiei Europene, Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), Ministerul Justiției și Agenția Națională de Integritate. Agenția Națională pentru Achiziții Publice este, de asemenea, o parte interesată cheie în acest proiect. 

Proiectul va contribui la mai multe priorități naționale, inclusiv la elaborarea unei hărți naționale a riscurilor în domeniul achizițiilor publice (parte a Strategiei naționale anticorupție 2021-2025) și la o evaluare a competențelor și instrumentelor de care autoritățile române au cel mai mult nevoie pentru a atenua riscurile de corupție și fraudă în domeniul achizițiilor publice. Sondajul va sprijini proiectul printr-o mai bună înțelegere a competențelor forței de muncă din domeniul achizițiilor publice din România și va informa furnizarea de cursuri de formare privind utilizarea hărții riscurilor în domeniul achizițiilor publice.

Obiectivele sondajului

Obiectivele sondajului sunt următoarele:

  • Evaluarea nivelului actual al forței de muncă din domeniul achizițiilor publice din România în ceea ce privește gestionarea riscurilor, cu un accent deosebit pe riscurile de integritate;
  • să înțeleagă mai bine nevoile de consolidare a capacităților forței de muncă din domeniul achizițiilor publice din România în ceea ce privește gestionarea riscurilor și integritatea; și,
  • O mai bună înțelegere a stadiului actual al gestionării riscurilor legate de achizițiile publice în România, cu un accent deosebit pe riscurile de integritate.

Webinar

Pentru a sprijini diseminarea și conștientizarea sondajului, OCDE va găzdui un webinar pe 11 aprilie 2024, între orele 11.00 și 12.00. Webinarul va include informații suplimentare despre proiect și detalii despre sondaj și va oferi participanților posibilitatea de a pune întrebări.

Vă rugăm să folosiți următorul link pentru a vă înregistra la seminarul web: https://meetoecd1.zoom.us/webinar/register/WN_nVe7jl9BQAiOfx_Ncuc2rg

Contactați

Simon Cox, Divizia de infrastructură și achiziții publice a OCDE

Simon.Cox@oecd.org / GOVIPP@oecd.org

Working together for a green, competitive and inclusive Europe